Kennel Liste Line

Kennel Liste Line

Leo

AllmäntPosted by Lisbeth 2012-05-22 16:52
Älskade gammelgubben Leo är 13½ år gammal. Han hör och ser lite sämre än innan men annars är det inget fel på honom. Han jagar inte bilar mer än max 10 meter vilket postaren är mycket glad för.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post26

Asterix 17 maj, 2012

AllmäntPosted by Lisbeth 2012-05-17 20:30

Här kommer lite nya bilder på Asterix från idag. Klicka på bilderna så blir de lite större smiley

  • Comments(1)//blogg.listeline.se/#post25

2011

AllmäntPosted by Lisbeth 2012-01-02 21:00

För oss har det varit ett fantastiskt år på utställningssidan. Utanför ringen har det vara en del stora dalar och toppar. Vi börjar med det tråkiga, i slutet av maj blev Snutt påkörd av en bil. Klarade sig med ett brutet ben och många blåmärken. Hon återhämtade sig fantastiskt snabbt. Tack Eva Sjöström för dina råd angående naturmedicin som gjorde att det läkte ihop snabbare. Bara 1½ mån senare var hon helt återställd och tog både ett dansk och ett svenskt cert. I slutet av juni insjuknade Blondie och ingen visste vad det var. Prover togs, de visade ingenting. Hon fick olika antibiotika kurer och sista kuren var 6 veckor lång. Hon blev bättre men inte helt bra. I mitten av november fick hon plötsligt svåra nacksmärtor. Hon lades in på Malmö Djursjukhus och fick stanna kvar några dagar. Där fick hon kortison och rejäl smärtlindring. Vi var övertygade om att allt var slut och att vi inte skulle få hem Blondie igen. Men efter 3 dagar kom gamla Blondie fram. Hon hittades letade efter mat uppe på köksbordet, hoppade själv upp och ner från soffan. Aldrig har jag blivit så glad över att fånga en hund på köksbordet som då. Idag är hon helt frisk och springer och hoppar som innan hon blev sjuk. Men säg den glädje som varar. På torsdagen var vi inne och fick Blondie friskförklarad.

Dagen efter var det Alice som råkade illa ut. Mina hundar tar alltid en runda runt hästhagarna och kollar att allt är som det ska. Ivrigt skällande tar hundarna en runda runt hästflocken. Jag hör ett skrik och springer upp för att kolla vad som hade hänt. Då sitter Alice i leran, kallar på henne och ser direkt när hon kommer fram till mig att hon är helt blodig i fronten. Hon hade fått en spark i ansiktet så att hela främre delen av gommen/överkäken hade släppt och hängde ner ca 1 cm. Bara att lasta hunden i bilen och köra in till djursjukhuset i Malmö. Där gjorde veterinären ett fantastiskt jobb med att tråckla ihop munnen på henne. Hon saknar idag 8 tänder i överkäken men är helt ok. Bara tanken på att vi kunde ha förlorat 3 av våra hundar får mig att rysa. Men deras skyddsänglar har gjort ett fantastiskt jobb och jag är övertygad om att dessa kommer att fortsätta hålla ett vakade öga över oss.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post22

Löptider

AllmäntPosted by Lisbeth 2011-02-06 10:40

Nu är det löptid här hos Nilssons.Fyra av fem tikar löper.Ingen av dem ska paras denna gången utan det får vänta till hösten.

Både Kim o Bamse tycker vi är taskiga.Kim uppför sig som vanligt med att sluta o äta men ligger lugnt o inväntar (tror säkert att hans tid snart kommer)snusar i luften o säger inte rätt dag än.

Bamse däremot som nyss blivit könsmogen gör inget annat än springer runt o piper o gnäller.Håller på att göra oss tokiga.Sin mat däremot skulle han aldrig försaka oavsett löptikar.

Däremot är båda väldigt duktiga på att ta sig över staket.Vi har konstaterat att de är ett mellanting mellan superman o spindelmannen.Kan de inte ta sig över med ett kamikazehopp går det utmärkt att klättra.Därför satte vi upp en eltråd längst upp.Första dagen den satt uppe gick de ut o satte morrhåren mot tråden.Kännde liksom av om det var något de inte gillade.Alla hundarna blev då kvar i trädgården.

Dag 2 då trodde vi problemet var löst men tji fick vi.Släppte ut Kim o Bamse i trädgården o vad hände?Jo,helt plötsligt var det två hundar utanför dörren på framsidan som skällde o ville in.Så det blev som vanligt.Tur att de inte rymmer på rikitg utan håller sig hemma.

Dag 3 stod vi o passade dem för att se hur de bar sig åt.Kim tvekade länge innan han tog hoppet men Bamse väntade bara tre sekunder innan han passerade eltråden.Kom bara huvudet igenom tycks pälsen skydda dem mot stötar.

Dag 4 Regnet öste ner o de är ju tvugna att gå runt o revirmärka överallt innan de ska ta det stora hoppet.De var ganska blöta när hoppet skulle genomföras.Äntligen blev strömmen dem övermäktig.Nu har de stannat inne i trädgården i två dagar.Jippiiii!

Nu hoppas vi det ska hålla i sig.Jag vill själv välja när o vilka som ska gå fritt på framsidan.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post15

Foto

Nellys valparPosted by Lisbeth 2010-10-30 00:45

Nu har vi tagit lite nya bilder på valparna. De har även blivit avmaskade för första gången. Inte direkt något dom gillade.

Fler bilder finns inne på hemsidan under valpar

Liste Line Branwen

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post4

valparna

Nellys valparPosted by Lisbeth 2010-10-30 00:23

Nu är bilderna på väg in på hemsidan.När vi tog foton på dem upptäckte vi små ,små bissingar.

Alice kunde tänka sig att adoptera valparna,fast Nelly gick inte med på det.Gick runt på golvet framför soffan o morrade när Alice bekantade sig med dem.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post3

valparna

Nellys valparPosted by Lisbeth 2010-10-29 10:47

Idag har vi för första gången fått äta från en tallrik.Matte är bra konstig,hon tycker vi äter som grisar.Som om vi inte vet att ju mer man trampar på matlådan dessto mer mat kommer det.Mat kom det när vi trampade jättemycket,att det sen kom överallt utom i våra munnar är väl inget att klaga över.Mamma fick nog en hel del när hon skulle göra oss fina igen o hon klagade inte.

Ikväll ska vi bli fotograferade,så alla kan se hur mycket vi har vuxit.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post2

Valpnamn

Nellys valparPosted by Lisbeth 2010-10-28 17:46

Efter många om och men så har vi bestämt vad valparna ska heta.

Det blir Liste Line

Bobo, Bernard, Bianca, Branwen, Bethan

Bilder på var och en kommer i morgon, har precis jobbat 3 nätter så orker helt enkelt inte idag.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post1
Next »