Kennel Liste Line

Kennel Liste Line

Ledsjukdomar

Tips och rådPosted by Fia 2016-03-17 16:11


  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post41

Cardiganträff

AllmäntPosted by Fia 2013-03-20 11:10

Välkomna på cardiganträff den 13 april

Tema: Sund Hund

Den här träffen riktar sig till alla som är intresserade av cardigan. Men oavsett vilken typ av Corgi du har är du välkommen. Det är ett sätt för oss alla att träffas och ta upp en del av de frågor, som många av oss har inom båda raserna.

Vi hoppas på att det kommer att bli återkommande träffar och att vi då kan ta upp olika ämne varje gång.

Den här gången har vi riktat in oss på ämnet Sund hund.
Det är ett enormt ämne så vi har spaltat upp det lite ;)

PRA, (Progressiv retinal atrofi) Varför man inte ska använda för unga djur i avel. Inavelsgrad och den stora frågan som många undrar över. Vad är en funktionellt frisk hund.

Föreläsare: Carina Sandell-Widin

Plats: Munkagårdsgymnasiet, Björkängsvägen 25, Tvååker

Tid: Lördagen den 13 april kl. 10,00

Tänk på att det blir en heldag med både frukost, lunch och kaka till kaffet.

Pris: Självkostnadspris.

Anmälan senast: 1 april. 2013 till antingen

Fia cereta@hotmail.com , 0733- 46 04 39 eller

Milla camilla.jareslatt@live.se 0704- 44 61 41

Träffen anordnas av Kennel Liste Line och Kennel Wee-Folk’s

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post40

Bobo åter hemma

AllmäntPosted by Fia 2012-11-20 09:48

Åkte den 30 aug och kom hem den 19 nov. Vi blev djupt besvika på skicket han kom hem i. Alla ryggkotor och revben går antingen att känna eller se med blotta ögat. Han är anmäld till en dubbelutställning i Kassel i början av december. Men får vi inte upp honom i både vikt och muskelmassa så får han stanna hemma. Visar inte en hund i ett sådant uselt skick.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post39

Leo

AllmäntPosted by Fia 2012-10-25 17:20

Idag den 23 oktober 2012 fyller min älskade gullegubbe Leo 14 år

Han firades med biff till middag

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post38

Motion och valpar

Tips och rådPosted by Fia 2012-07-16 06:36

När de är 6 mån kan du gå rundor som sammanlagt är 30 min om dagen. OBS alla rundors tid slås ihopa och får inte bli mer än 30 min. Och fram till den är 6 mån ökar du från 5 min om dagen sakta upp till 30 min om dagen.

Vad valpen leker själv ingår inte i dessa minuter. Låt aldrig barnen gå ut och gå med valpar eftersom det kan göra att de både går längre och snabbara än vad valpen orkar bara för att det är så kul. En valp säger aldrig själv till när den inte orkar. När den väl säger till så är den övertrött och då är det för sent.

Gå inte i trappor med valpen innan den är 6 mån gammal. Deras ben är så korta i förhållande till deras kropp så det sliter för mycket på valpen.

Försöker man följa dessa enkla råd så ger man sin valp de bästa förutsättningarna att få ett långt och smärtfritt liv.

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post28

Agility premiär

AllmäntPosted by Fia 2012-06-03 08:37
Liste Line Angel eller som hon till vardags kallas Bissan har tillsammans med matte Cecilia gjort din debut i agility. Det gick kanon, de blev 4:a i hoppklassen Woho!!!

Vädrets makter var inte på deras sida utan det var nog den kallaste och blötaste dagen i juni månad på åratal. Men det bekymrade inte Bissan utan hon fixade glatt banan.

Cecilia har gjort precis rätt som har väntat tills Bissan var över 18 mån innan hon började träna. Det gör att jag tror att de kommer att precis som Annette och Cardax Izzo kunna hålla på i högsta klassen även efter hundens 10 års dag. Startar man för tidigt så sliter det på deras kroppar för mycket. Så ha inte för bråttom utan ägna tiden innan 18 mån till att träna lydnad så att den sitter. Det gör att när ni väl kommer ut på banan så går det så mycket lättare och snabbare att träna in de olika momenten. Halva jobbet är ju redan gjort.

Vi är så stolta över Bissan och Cecilia smiley

Sitta under tak är det bästa man kan göra när regnet vräker ner.

Regnet det bara öser ner, men det bekymrar inte en cardigan dam

Utan lika glatt tar hon sig fram i ur och skur. Hoppa är ju kul smiley

  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post27

Omplacering

AllmäntPosted by Fia 2012-02-29 13:57

Asterix

Vi har en hund till omplacering, han är snart 2 år gammal och är kastrerad. Han gick inte så bra ihop med sin förra familj utan betedde sig rätt illa. Här hemma har han bara varit helt underbar, en go och glad hund. Vet inte om det är att han numera går i flock med våra andra hundar. Eller det beror på oss. Kanske en kombination av allt. Han hade öroninflammation när han kom men den är utläkt nu. Var hos veterinären med honom och han uppförde sig kanon. Inga problem alls att bli grundligt undersökt och rensad i öronen. Vi känner nu att han är redo att komma till ett nytt hem.

Vi vill helst att han kommer till någon som har haft hund tidigare eller som tänker sig skaffa en hund till. Då han fungerar så fint i flocken och leker med allt och alla. Vi vill att du bor i Skåne, för att om det skulle bli problem har vi lättare för att hjälpa till.

  • Comments(1)//blogg.listeline.se/#post24

Dirty but happy

AllmäntPosted by Fia 2012-01-24 18:13
Snutt har övat hela året och speciellt i somras när Bullen bara rymde och rymde på att valla hästar. Hon tar sitt jobb på största allvar och blir bara duktigare och duktigare på att läsa av var hon ska stå och gå. Hon får tillfälle att öva varje morgon när Hera och Hagbard ska till hagen.


Haggebagge är inte alltid överens med sin mamma om vilken hage han ska vara i eller om han ens ska vara i en hage den dagen. Så Snutt hon skäller och ser till att han går in var han ska. Det enda som är lite problem för henne är om han går in i fel hage. För han är ju i en hage och då ska dom vara ifred. Hon är för roligt för hon går och skäller och muttrar bakom hästarna. Har ett speciellt ljud för sig som är en blandning mellan gurgel och morr. Hihi precis som om hästarna ska tro att hon är stor och tuff. Det kvittar om det är torrt eller lerigt så slänger hon med dödsförakt efter hästarna.


Samma som när de väl är i hagen så springer hon fram några meter och skäll/morrar för att de inte ska vänta och gå ut igen.

Jag tror hon säger: Kom inte hit du luktar skit!!!


Jag har hört att lermask ska vara bra för hyn

Helkropps inpackning måste göra susen

VAAAA tycker inte du jag blev snygg smiley

Jag vill verkligen inte duscha, matte kan jag inte få slippa snälla smiley  • Comments(0)//blogg.listeline.se/#post23
Next »